Het Vaticaan is tegen een geslachtsverandering. Volgens hen heeft niemand het recht om van geslacht te veranderen.

Het Vaticaan meldt dat niemand het recht heeft om van geslacht te veranderen. Dat staat in een officieel document dat openbaar is gemaakt. Er wordt zelfs gesproken over een “educatieve crisis”. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

“Geslachtsverandering is het gevolg van een verward concept van vrijheid. Als het idee van geslacht wordt bepaald door persoonlijk gevoel in plaats van biologie, is dit een poging om de natuur te vernietigen.”

Het Vaticaan pleit voor een “positieve, behoedzame seksuele opvoeding” voor kinderen zodat zij “de originele waarheid over mannelijkheid en vrouwelijkheid”. De tekst is niet ondertekend door paus Franciscus. Al wordt hij wel meermaals geciteerd uit zijn toespraken en die van de vorige pauzen.