Drie rensters van het Belgische Health Mate Ladies Team stappen naar het UCI. Dat staat te lezen in Het Nieuwsblad. Ze beschuldigen manager Patrick V.G. van seksueel onaangepast gedrag. De manager ontkent zelf het verhaal.

Esther Meisels, een Israëlische wielrenster, kwam er als eerste mee buiten op Instagram. Ze vertelt dat ze is vertrokken bij het Health Mate Ladies Team, omdat ze niet tegen het gedrag van de wielermanager kon. Ook Sara Mustonen en Chloë Turblin zouden een klacht ingediend hebben. Met die laatste had de manager een affaire.

Volgens Meisels vroeg de manager geregeld een kus of knuffel. “Ooit liet hij zijn computer zien en daar stond dat ik in de wedstrijdselectie was opgenomen. In ruil vroeg hij een zoen.”

Volgens Patrick V.G. kloppen deze verhalen niet. Volgens hem schuilt er veel frustratie in deze beschuldigingen. Dat vertelt hij in Het Nieuwsblad. “Meisels heeft bijvoorbeeld niet veel koersen uitgereden dit jaar. Ze luisterde niet naar onze tips en was gefrustreerd omdat het niet liep dit seizoen.”

De wielermanager zou wel ooit enkele opmerkingen gemaakt hebben. Toen Meisels in een lederen short kwam binnengewandeld, vertelde hij dat ze “misschien iets te sexy was en hij er iets van kon krijgen.”