Sarah Dimani is een Antwerpse modeblogster en influenceer. Ze heeft een belangrijk besluit genomen over haar hoofddoek.

Sarah Dimani toonde een foto van zichzelf op Instagram zonder hoofddoek. Dat was tot voor kort altijd met hoofddoek. “Ik heb besloten om mijn hoofddoek af te zetten”, schrijft Dimani op haar blog. “Het was geen makkelijke beslissing, maar het voelt juist op dit moment in mijn leven.”

“Door deze beslissing ben ik niet minder moslim. Ook mijn strijd voor recht, diversiteit en gelijkheid staak ik niet. Ik heb mijn hoofddoek zeven jaar lang met trots gedragen. Hopelijk blijven jullie bij mij.”

Sarah heeft dan 100.000 volgers. ATV weet dat er veel reactie komt op haar beslissing. Er komen heel wat positieve reacties, maar ook enkele negatieve. “Net wanneer je zou denken dat de Ramadan je dichterbij Allah zou brengen. Not. Moge Allah je leiden. Jammer.”

In 2015 was Sarah Dimani het eerste covermodel bij het blad Flair met hoofddoek. Sindsdien is ze een voorbeeld geworden voor vele moslima’s.