In Schaarbeek gebeurde een ernstig ongeval. Een meisje van 14 jaar is daar levensgevaarlijk gewond geraakt.

Het meisje werd geraakt op het moment dat ze aan het oversteken was. De dader pleegde vluchtmisdrijf. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Waelhemstraat met de Helmetsesteenweg in Schaarbeek. Dat laat VRTNWS weten.

Het meisje was op het moment dat ze werd aangereden op weg naar school. De bestuurder, die na het ongeval wegvluchtte, wordt nog opgespoord door de politie. Er is een onderzoek gestart om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen.

“De omstandigheden zijn nog niet helemaal duidelijk. Het meisje was aan het oversteken, maar het is nog niet duidelijk of dat op het zebrapad was of niet. Er gaat een deskundige samen met iemand van het lab ter plaatse”, vertelt Willemien Baert van het Brusselse parket.