PS-kopstuk denkt de oplossing gevonden te hebben om op snelle termijn een regering te vormen op federaal niveau. Hij stelt een noodregering voor.

Voor die noodregering wil de PS in zee gaan met Open Vld, MR, CD&V, Sp.a en Ecolo/Groen. Opvallend is dat de N-VA niet welkom is in die noodregering. Dat zou wel eens langs Vlaamse kant voor problemen kunnen zorgen.

Paul Magnette voert voor de PS de regeringsonderhandelingen. “En met N-VA gaan we niet onderhandelen”, stelt hij duidelijk aan de RTBF. De PS kan zich totaal niet vinden in het confederalisme dat N-VA voorstelt. “Wij willen praten over de echte, dringende problemen, zoals het klimaat en het sociale.”

“Het is geen zekerheid, het is een vaststelling. We willen niet over confederalisme spreken. We willen de sociale zekerheid blijven verdedigen en we willen ook niet weten van de socio-economische maatregelen van de N-VA”, citeert Het Laatste Nieuws Magnette ook bij Ter Zake.