Gerolf Annemans is niet te spreken over de beslissing van de regering om zes Belgische IS-kinderen terug naar ons land te halen. “Ze willen zich kapot regeren”, luidt het bij het Vlaams Belang.

“Ik neem aan dat iedereen weet dat Vlaams Belang wel een heel andere partij is geworden dan tien jaar geleden. Het is de partij van Tom Van Grieken geworden. We staan ver vooruit op vroeger. We laten zien dat we een loyale regeringspartner kunnen zijn”, vertelt Gerolf Annemans op Radio 1.

“We zijn de tweede grootste partij. We zitten op enkele zetels van een meerderheid in Vlaanderen. Rechts en Vlaams moeten de regering gaan vormen in Vlaanderen. Als het niet nu is, zal het de volgende keer zijn. Dat is niet meer tegen te houden.””

“We hebben het gevoel dat Bart De Wever dit wel serieus opvat de gesprekken met ons. We gaan luisteren naar De Wever. We kunnen een stabiele partij zijn in een regeringsconstructie. We willen aan onze kiezers laten zien dat we meer zijn dan een protestpartij.”

Intussen wil de regering zes IS-kinderen terug naar ons land brengen. Het zou gaan om zes wezen. “Zowel VLD als CD&V willen zich verder kapot regeren. Wij zeggen: ‘nee, nooit, never’. We hebben al genoeg miserie met het integreren van Islamitische vreemdelingen. We moeten de problemen niet nog groter maken. Niet alle mensen met een Belgische nationaliteit zijn hier welkom. Die kinderen vormen een risico”, besluit Annemans.