De Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) weet blijkbaar zelf ook niet wat ze met de transmigranten moet doen. Wat ze nu doen is die mensen dumpen.

DVZ heeft zo’n 20 transmigranten die werden vrijgelaten uit het gesloten centrum 217bis afgezet voor het opvangcentrum Porte d’Ulysse in Haren. Bij BxlRefugees, die het centrum beheert, zijn ze het kotsbeu. Volgens hen werden de transmigranten daar zowel, vrijdag, zaterdag, zondag als maandag afgezet.

“We hebben eens te meer het gevoel het kind van de rekening te zijn van het beleid van de regering”, klinkt het in een mededeling in Het Laatste Nieuws. “Dat heeft desastreuze en onmenselijke gevolgen omdat de autoriteiten er door hun incompetentie niet in slagen een duurzame oplossing te vinden voor het opvangprobleem.”

Sinds de klassieke winterprik en de ontruiming van het station van Brussel-Noord zit BxlRefugees vol. Zij vragen nu om een definitieve oplossing. Bij DVZ bevestigden ze de praktijk, maar laten ze weten dat dit in de toekomst niet meer zal gebeuren.