Een federale regering vormen is een bijzonder moeilijke opdracht. De Waalse socialistische partij (PS) heeft die opdracht nog een stuk moeilijker gemaakt door een voorstel te lanceren om N-VA buitenspel te zetten.

Kopstuk Paul Magnette gaf te kennen dat hij graag de huidige regering wil aanvullen met de socialisten en de groenen om een tijdelijke regering te vormen. Bijzonder vervelende communicatie op een moment dat twee informateurs alles in het werk stellen om het pad te effenen.

“Het vormen van de regering doe je niet op radio of televisie, maar aan tafel. De koning heeft daarvoor twee informateurs belast. De grootste partijen hebben een verantwoordelijkheid ten aanzien van de kiezer om dat mogelijk te maken en niet om dat onmogelijk te maken”, zo wijst CD&V-voorzitter Wouter Beke de PS met de vinger op Radio 1.

“Bij de PS worstelt men heel erg met de communisten”

“Ik denk dat men binnen de PS heel erg worstelt met de communisten en hoe men daarmee moet omgaan. Dat blijkt uit alles, maar dat is hun zaak. Zij zijn een grote fractie in de kamer en zij dragen een grote verantwoordelijkheid om een regering te vormen. Mijnheer Magnette is bij mijn weten geen informateur.”

Tags