Gisteren werd een meisje van 14 jaar aangereden toen ze op weg was naar school. De dader pleegde vluchtmisdrijf, maar kon later door de politie opgepakt worden.

“Laat één ding duidelijk zijn: mijn dochter heeft alles juist gedaan. Ze stak over op het zebrapad, zoals dat hoort. Ze keek uit, zoals dat hoort. Maar ze zag die auto niet aankomen. Die bestuurder reed veel te snel”, reageert vader Rachid Lehmami (47) in Het Laatste Nieuws.

Buurtbewoner Romeo zag het meisje op straat liggen. “Getuigen vertelden dat het meisje door de klap over mijn bestelwagen is geslingerd. Dat kind lag in een plas bloed en tóch reed die BMW door. Twee andere bestuurders zijn achter hem aan gereden om hem te doen stoppen.”

Gelukkig vallen haar verwondingen mee. “We prijzen ons gelukkig dat ze het kan navertellen. Ze is bij bewustzijn en maakte zich in haar ziekenhuisbed zelfs alweer zorgen over de examens die ze gemist had. De directrice van de school heeft haar gerustgesteld: ze hoeft het schooljaar niet over te doen”, gaat vader Rachid verder.

De dader die vluchtmisdrijf pleegde riskeert een celstraf van van vijftien dagen tot drie jaar. Er wacht hem allicht ook een geldboete van 400 tot 5000 euro. Hij zal ook een verbod krijgen om minstens drie maanden geen motorvoertuig meer te bestuderen.