83-jarige Will Tura stoot Pommelien Thijs en Camille  van de troon

door: WVDS
Will Tura
Afbeelding bron: Carlo Verfaille

Prachtig om te zien. Op 83-jarige leeftijd haalt het nieuwe album van Will Tura de hoogste notering in de Ultratop Albums.

Hij stoot daarmee Pommelien Thijs, Camille en ook Harry Styles van hun troon. En dit amper een week na de lancering van zijn verzamelplaat ‘Als ik terugkijk (en 99 andere liedjes)’.

Iemand die niet zo verwonderd is over het succes van Will Tura is Jos Van Oosterwyck, dj en muziekprogrammasamensteller. Hij heeft Will Tura doorheen de jaren van 'Tien Om Te Zien' van nabij kunnen volgen. “In de allereerste aflevering stond Will Tura op de eerste plaats met ‘Mooi, het leven is mooi’”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

“Maar ik heb in de volgende jaren gezien wat voor een slimme artiest Will Tura is. Hij bleef niet vasthouden aan zijn eigen stijl.”

Jos verduidelijkt dat Will in de jaren negentig toen rap populair was, uitkwam met zijn hit ’Moa ven toh’. Ook maakt hij met ‘In mijn caravan’ een soort reggae nummer. 

“Ik heb het altijd geapprecieerd dat Tura zo breed durfde te gaan. (...) Omdat Tura zo breed uitwaaierde, spreekt hij vandaag nog zo’n breed publiek aan.”