Bart Kaëll kon niet terecht bij partner Luc Appermont: “Geen luisterend oor”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Bart Kaëll zien we komende weken, samen met vier andere BV’s, als verpleger aan de slag in ‘Een Echte Job’ op VTM. De ervaring liet zijn sporen na bij de zanger.

Bart Kaëll twijfelde toch even toen VTM hem vroeg voor ‘Een Echte Job’, omdat hij het moeilijk krijgt als hij mensen ziet lijden. “Luc heeft me echt moeten overtuigen. ‘Doe dat nu gewoon’, zei hij. ‘Je gaat een onvergetelijke ervaring opdoen.’ Gelijk had hij”, vertelt Bart in Het Nieuwsblad over de aanmoediging van partner Luc Appermont.

“Als ik de voorbije weken iets heb beseft, is het wel dat ik als zanger een fantastisch beroep heb. Er zijn weinig dingen waar ik over mag klagen”, geeft hij toe. “Verplegers werken zich dag en nacht in het zweet, en ik weet ondertussen dat hun loon niks is om mee op te scheppen. Ik hoop dat politici daar snel iets aan doen.

Hoewel de opnames al even afgerond zijn, kan Bart zijn avontuur moeilijk van zich afzetten. “Soms droom ik er nog over”, zegt hij. “Toen ik ’s avonds thuiskwam, moest ik echt mijn hart uitstorten. En daar moest ik dan nog een vriend voor bellen, want tegen Luc moet je ook niet beginnen over bloed en wonden. Mij met alle geweld dat ziekenhuis binnenduwen, maar eventjes een luisterend oor bieden, ho maar”, lacht Bart.