Celien Deloof bereidt zich voor op zwangerschap: "Nu al soms paniekaanvallen"

door: LHX
Afbeelding bron: Photonews

Celien Deloof, de dochter van Margriet Hermans, heeft diabetes type 1. Dat betekent dat een zorgeloze zwangerschap voor haar geen vanzelfsprekendheid is.

"Het is door de goede band met mijn mama dat ik ook zélf moeder wil worden", vertelt Celien Deloof aan Primo. Dat is bij haar echter niet zo vanzelfsprekend: ze moet erop toezien dat haar bloedglucosewaarden niet te hoog zijn, ander is de kans groter dat haar baby te zwaar zal zijn.

Daarom is ze zichzelf nu volop aan het voorbereiden: ze eet al enkele maanden koolhydraatarm. Ook mentaal bereidt ze zich voor, want de verantwoordelijkheid voor een kind boezemt haar soms al angst in.

"Ik ben helemaal nog niet zwanger, of zelfs niet bijna, en toch heb ik nu al soms paniekaanvallen", vertelt ze. "Men zegt wel eens dat je kind leren loslaten begint op de dag van de geboorte, maar ik heb er precies nú al last van."

Toch betekent dat niet dat ze aan haar keuze twijfelt. "Ja, ik ben daar bang voor, maar niet angstig genoeg om géén kind op de wereld te zetten", klinkt het.