Confronterend voor Will Tura: ‘Zijn kwakkelende gezondheid laat het niet meer toe’

door: PMN
Will Tura
Afbeelding bron: Photonews

De carrière van Will Tura (83) is definitief afgelopen. Hij nam op grootse wijze afscheid in het Sportpaleis. Het werd een indrukwekkend eerbetoon.

Een resem artiesten brachten tijdens twee shows een eerbetoon aan Will Tura. Ze zongen zijn grootste hits, elk op hun eigen manier. Het was prachtig om zien.

Wie ook in de zaal zat was Will Tura. Hij voelde zich enorm vereerd dat al die artiesten zijn nummers brachten. Het maakte de zanger bij momenten ook emotioneel.

De grote vraag was of Will zelf ook op het podium zou zingen? Dat was het geval. Het bloed kruipt nu éénmaal waar het niet gaan kan.

Will bracht het nummer ‘Ik ben zo eenzaam zonder jou’. Het leverde hem een heel luid applaus op. Het deed hem veel deugd.

Vorig jaar maakte Will bekend dat hij alzheimer heeft. De ziekte is door medicatie momenteel onder controle. Iedereen leeft hard met hem mee.

Will bracht ook maar één nummer. ‘Meer stond zijn kwakkelende gezondheid niet toe’, lezen we in TV-Familie. ‘Will maakte indruk en stuurde iedereen met de krop in de keel huiswaarts.’

Tags will tura