Dan toch: Gustaph geeft zijn ongezouten mening na verlies van The Starlings in 'Eurosong'

door: STG
Gustaph Eurosong
Afbeelding bron: Eén

Over exact twee weken vliegt Gustaph naar Liverpool. Twee weken later zal hij ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival met 'Because Of You'.

Het had niet veel gescheeld of het waren 'The Starlings' die ons land zouden vertegenwoordigen. Ze verloren uiteindelijk van Gustaph met amper één puntje verschil. 

Een nederlaag die vooral bij The Starlings een diepe indruk naliet na de finale van 'Eurosong'. "Er is amper over onze performance, stemmen en muziek gepraat. Het voelde als een gebrek aan respect voor het werk dat hierin is gekropen. We stellen ons heel veel vragen. Of we daar een eerlijk antwoord op zullen krijgen van die mensen, daar twijfel ik aan", klonk het toen op Instagram.

Nu Gustaph zich stilaan klaarmaakt voor zijn vertrek geeft hij toch zijn ongezouten mening. "Ik begreep de teleurstelling van The Starlings heel goed. Maar tegelijkertijd was ik daar – in eerste instantie – van geschrokken”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

“We hebben daar enkele dagen na die bewuste zaterdag een gesprek over gehad, waarbij alle gevoelens werden uitgeklaard. Tom en Kato hadden ook geen probleem met mij, maar ze stelden zich wel vragen bij het verloop”, besluit hij.