De kogel is door de kerk! RTBF stuurt deze artiest naar het Eurovisiesongfestival in 2024

door: COS
Gustaph
Afbeelding bron: Photonews

In mei stond Gustaph op het podium van het Eurovisiesongfestival. Hij vertegenwoordigde België in Liverpool en werd knap zevende.

Naar goede traditie is het volgend jaar weer de beurt aan de Waalse kant van het land. In tegenstelling tot de VRT, die dit jaar voor preselecties koos, is er bij de RTBF opnieuw besloten om met een interne selectie te werken.

RTBF heeft nu aangekondigd dat de 32-jarige Mustii, de artiestennaam van singer-songwriter Thomas Mustin uit Brussel, ons land zal vertegenwoordigen in het Zweedse Malmö. Dat schrijft VRT.

Thomas Mustin bracht als Mustii al twee succesvolle albums uit en is ook bekend als acteur. Hij werd recent beloond met de 'Revelatie van het jaar'-award op de D6bels music awards.

De finale van het Eurovisiesongfestival vindt plaats op zaterdag 11 mei. Met wel nummer Mustii zal aantreden op een van de halve finales, op dinsdag 7 mei of donderdag 9 mei, wordt later pas bekendgemaakt.

Peter Van de Veire zat alvast samen om Mustii aan iedereen voor te stellen. "Ik zal alles geven. En ik beloof dat het een groot feest zal zijn", aldus Thomas Mustin.