‘Eurosong’-kandidate slaat iedereen met verstomming

door: ASX
gala dragot
Afbeelding bron: Eén

Op 14 januari weten we wie ons land mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Dan vindt de finale van ‘Eurosong’ plaats. Eén van de zeven kandidaten scheert nu al hoge toppen, tot ver buiten de landsgrenzen.

We hebben het niet over Loredana of The Starlings, maar wel over de jongste deelnemer. Met haar 17 lentes is gala dragot de junior van de bende, maar daarom zeker niet de minste.

De jonge zangeres was deze week te gast tijdens de finale van ‘Festivali i Këngës’, de Albanese voorronde van het Eurovisiesongfestival. Niet geheel toevallig, Gala Aliaj (haar echte naam) heeft dan ook Albanese roots.

Daarmee treedt ze in de voetsporen van haar vader, Robert Aliaj, een bekende Albanese muzikant. Hij verzorgde jaren geleden ook al een gastoptreden in het populaire Albanese muziekprogramma.

Stilaan lijkt gala dragot zich te ontpoppen tot topfavoriet van ‘Eurosong 2023’. Binnen een kleine maand weten we met zekerheid of ze die favorietenrol waarmaakt. ‘Eurosong 2023’ is vanaf maandag 9 januari een week lang te volgen op Eén.