Koen Wauters bijzonder openhartig over zijn financiën: 'Zoveel verdien ik aan een Clouseau-optreden'

door: LHX
Clouseau
Afbeelding bron: Photonews

Wanneer Koen Wauters te gast is in de podcast 'De 10 meest gegoogelde vragen over...' gaat het onder andere over zijn financiën. Hij is er verrassend open over.

"Ik verdien meer met tv dan met Clouseau", vertelt Koen Wauters. "Dat is omdat ik nog stam uit een generatie die heel goede contracten kreeg." 

Een andere reden waarom Clouseau minder oplevert, is het feit dat ze albums maken. Het is iets waar vandaag de dag nog maar weinig geld mee te verdienen valt. "Dus je kan alleen maar geld verdienen met optredens."

En die optredens zijn niet goedkoop. "Wij willen absoluut naar buiten komen met een grote show. Dat kost geld: onze muzikanten moeten goed betaald worden, we maken daar een punt van. Dus wat blijft er over aan het einde van de rit, na een concert van Clouseau in pakweg De Roma? 5000 euro of zoiets."

Die 5000 euro worden gesplitst tussen Koen en Kris Wauters. "En dan moet je daar natuurlijk belastingen op betalen. Als je dat dan nog eens privé wil maken via de boekhoudkundige weg... Uiteindelijk is dat niet zo waanzinnig veel", vindt Koen. 

"Het is nog altijd goed betaald, hé", beseft hij. "Maar het is niks in vergelijking met écht rijke mensen. Dan spreek ik over de Marc Couckes van deze wereld, dat is extreem."