Koen Wauters doet verrassende onthulling over vertrek bij Clouseau

door: COS
Kris en Koen Wauters
Afbeelding bron: GoPlay

Koen Wauters en Kris Wauters hebben deze week het 125ste Sportpaleis-concert van Clouseau aangekondigd. De (voorlopig enige) show gaat door op 20 december 2024.

Het had weinig gescheeld of Koen Wauters was niet de leadzanger van Clouseau. "Net voor de doorbraak met 'Anne' verliet Koen de groep", klonk het onlangs nog in HLN. "Zo net voor is dat denk ik niet", zegt Koen in 'De Tafel van Gert'. In werkelijkheid was het zo'n twee jaar ervoor.

"We begonnen en Kris zong, mijn zus Veerle zong, Bob (Savenberg, red.) zong en ik zong. Maar ik bespeel geen instrument. Dus als ik niet moest zingen, stond ik daar te koekeloeren. Ik vond dat niet zo plezant. We hadden trouwens ook heel weinig optredens die eerste maanden, jaren."

"Ik had een groepje met vrienden van de humaniora en een groepje met maten van het café en daar was ik de zanger. Dus ik dacht: die Clouseau, ik mag daar toch veel te weinig zingen", herinnert Koen zich nog. Een telefoontje kort na Koens vertrek veranderde alles.

"Kris kreeg telefoon van Jokke Kerkhofs zaliger (de papa van Kat Kerkhofs, red.) die ons een plaatsje op Marktrock '87 wou geven. Dan dachten ze: damn, Kris achter zijn piano, Bob achter zijn drums, we hebben toch een frontman nodig op zo'n podium. Dan hebben ze mij gebeld en ik direct: oké, ik kom terug", aldus Koen.