Margriet Hermans erg kritisch voor VRT: "Moeten niet liegen"

door: LHX
Margriet Hermans
Afbeelding bron: Eén

Dat ze vindt dat senioren vaak over het hoofd worden gezien in onze maatschappij, steekt Margriet Hermans niet onder stoelen of banken. Ze zou graag willen dat er meer rekening wordt gehouden met hen.

Een tijdje geleden gaf Margriet Hermans te kennen dat ze een opvallende droom had. Ze wilde graag een nieuw VRT-programma maken rond senioren.

Hoe het daar intussen mee staat? Ze is al bij de VRT op gesprek mogen gaan, vertelt ze aan Het Laatste Nieuws. "Al twee keer ben ik geweest. En nu wacht ik nog een beetje af", zegt ze.

Het probleem is dat er niet zoveel budget is, en daar heeft ze alle begrip voor. "Maar ze moeten ook niet liegen, want ze hebben natuurlijk deze zomer ontzettend veel budget nodig gehad voor de Ronde van Frankrijk, voor het Europees kampioenschap voetbal, voor de Olympische Spelen", klinkt het kritisch.

"Dat zijn serieuze budgetten die daar circuleren. Ik weet dat ook wel. Dan denk ik: jongens, komaan. Die sportprogramma's moeten niet alles opvreten. Er zijn ook mensen die niet naar sportprogramma's kijken."

"Ik heb nog een afspraak volgende week of binnen veertien dagen. Ik wacht rustig af." Ze is vastberaden om door te zetten, want ze weet dat er anders niets van zal komen. "Ik ga daar niet van dood, maar er gaan veel mensen ongelukkig zijn", weet ze.