Margriet Hermans waarschuwt Jo Vally: "Dan vinden ze je blijkbaar achterlijk"

door: COS
Margriet Hermans
Afbeelding bron: Photonews

Jo Vally kennen we tegenwoordig nog steeds als zanger. Hij overweegt echter een carrièrewending naast zijn job als zanger: hij heeft besloten in de politiek te gaan.

Jo Vally is van plan om zich verkiesbaar te stellen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. Hij weet nog niet met welke partij hij in zee zal gaan. Hij overweegt misschien wel als onafhankelijke te zetelen.

Jo is niet het eerste bekende gezicht dat zich aan de politiek waagt. Margriet Hermans was ook lange tijd actief in de politiek. Tussen 1999 en 2009 was ze zelfs Vlaams Parlementslid.

Margriet vindt het slim dat Jo overweegt als onafhankelijke op de lijst te staan. "Zeker vandaag, want er is geen enkele partij die nog op iets trekt", klinkt het scherp in Dag Allemaal. "Op die manier zal hij zeker zijn dat hij kan blijven optreden."

"De dag dat ik in de politiek ging, vielen al mijn optredens weg! Ik had er geen enkel meer, omdat ik kleur had bekend. En als je in Vlaanderen kleur bekent... Amai, dan vinden ze je blijkbaar achterlijk. Wat Jo doet, is heel verstandig."