Niels Destadsbader wil iets kwijt over verwoestende woningbrand: "Gedestabiliseerd"

door: LHX
Niels Destadsbader
Afbeelding bron: Eén

Midden maart brak er een brand uit bij HVP Lighting, een fabrikant van verlichting in Deerlijk. Niels Destadsbader, die boven het bedrijf woonde, verloor al zijn hebben en houden.

Toen de brand uitbrak, slaagde Niels Destadsbader erin om zichzelf én zijn hond tijdig in veiligheid te brengen. Zijn loft werd echter in de as gelegd.

Veel woorden heeft hij in de media niet aan de gebeurtenis vuilgemaakt. "'t Zijn niet de stenen. Noch de kleren. Maar de herinneringen die verdwenen", schreeft hij eind maart op Instagram bij een foto van de bluswerken.

(Lees verder onder de post.)

Tijdens een uitzending van 'Goeiemorgen morgen' op Radio2 wil hij er nog iets over kwijt. "Je bent uiteraard gedestabiliseerd omdat je geen plaats meer hebt waar je kan thuiskomen", zegt hij. 

Zijn rol in de spektakelmusical '14-18' komt daardoor op een heel goed moment. "Wij spelen elke woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag drie voorstellingen en zondag twee. Die structuur zorgt bij mij voor rust. Normaal heb ik niks liever dan dat elke dag er anders uitziet, maar nu vind ik het wel prettig, eigenlijk."