Silvy De Bie heeft update na risicovolle operatie: "Bloed achter mijn trommelvlies"

door: LHX
Silvy De Bie
Afbeelding bron: Medialaan

Silvy De Bie kreeg vijf jaar geleden te horen dat ze otosclerose heeft, een verkalking die de stijgbeugels in haar oren aan elkaar doet groeien. Als de stijgbeugels niet op tijd vervangen zouden worden door protheses, zou ze op termijn doof worden.

Tijdens de coronapandemie besloot Silvy De Bie om het er eindelijk op te wagen en de operatie aan haar linkeroor te laten doen. Het was op dat moment hoog tijd: ze had al zestig procent gehoorverlies.

Aan Het Laatste Nieuws vertelt ze dat de operatie goed is verlopen, maar dat het herstel erg moeizaam is geweest. "De eerste maanden na de operatie waren vreselijk", klinkt het. "Ik zat helemaal alleen thuis, in complete quarantaine."

Bovendien merkte ze amper verbetering. "Er zat bloed achter mijn trommelvlies, en dat trok niet weg. Waardoor ik eventjes panikeerde."

Vorige maand kwam daar echter eindelijk verandering in. Tijdens een repetitie hoorde ze zichzelf plots weer zingen. Het kan nog een jaar duren voor ze weer echt goed hoort, maar ze merkt nu al een groot verschil.