Trisha woest op de school van haar dochtertje: Dit is er gebeurd

door: LHX
Afbeelding bron: Photonews

Trisha's dochter Axelle is 12 jaar oud. Ze heeft net de lagere school afgerond. 

De voorbije anderhalf jaar zat Axelle op een freinetschool. Ze had het er in het begin erg naar haar zin, maar het laatste jaar sloeg de sfeer om, vertelt Trisha in Dag Allemaal.

Volgens Trisha kon Axelles juf moeilijk om met kinderen die extra zorg nodig hebben. Tussen haar en Axelle, die ADD heeft, boterde het niet. 

"Axelle vertelde me dat ze tijdens elke speeltijd tegen een muur moest gaan staan, omdat ze een taak had vergeten te maken, én ze mocht niet mee met een klasactiviteit." Daar bleef het niet bij.

"De maat was vol toen ik Axelle ging oppikken en zij huilend door de schoolpoort kwam." Wat er gebeurd was? De juf had een fotokader van Axelles vader Ignace Crombé, die twee jaar geleden is overleden, in de lucht gegooid.

"Dat dóe je toch niet met een kind van wie de papa gestorven is? En weer is Axelle tegen die muur moeten gaan staan. Zulke vernederingen... Dat pik ik niet!" 

Enkele mails naar de directie en gesprekken met het CLB en met de onderwijskoepel brachten geen soelaas. Gelukkig begint Axelle in september op een nieuwe school.

 

Tags Trisha