Zoveel verdient Gustaph met zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival

door: STG
Gustaph
Afbeelding bron: Eigen

In mei zal Gustaph ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. De inzending kan op gemengde reacties rekenen.

Over drie maanden is het eindelijk zover. Dan zal Gustaph ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Intussen is ook duidelijk hoeveel Gustaph zal verdienen met zijn deelname.

In een interview met Het Laatste Nieuws klapt Sennek uit de biecht over het bedrag. Zij nam in 2018 deel aan de wedstrijd. "Dit is gewoon topsport voor zangers”, klinkt het. “We doen dit echt uit liefde voor muziek, maar ook om België te vertegenwoordigen. Want je wordt daar niet dik voor betaald. Dat is echt gewoon puur om jezelf te bewijzen, maar ook om je land te vertegenwoordigen. Dus ik vind eigenlijk dat dat heel veel respect verdient”, zegt Sennek.

“Als je daar vier weken bent, dan krijg je daar wel een vergoeding voor. En als je het nummer geschreven hebt, krijg je auteursrechten daarvoor”, klinkt het. “Maar het is niet zoals bij de Rode Duivels dat wij heel veel geld krijgen omdat we op tv komen. Het blijft natuurlijk exposure en je doet het echt voor de liefde voor het Songfestival en voor België”, besluit ze.