Advocaten Marco Borsato erg boos na aantijgingen in online video

door: STG
Marco Borsato
Afbeelding bron: Play4

In een nieuwe aflevering van de online reeks 'BOOS' werden heel wat aantijgingen geuit aan het adres van Marco Borsato. Eerder raakte al bekend dat hij in 'The Voice Kids' verschillende medewerkers en kandidates zou hebben betast.

Begin dit jaar raakte het nieuws bekend dat Marco Borsato jonge meisjes zou hebben betast uit 'The Voice Kids'. Het programma werd onmiddellijk van antenne gehaald. Er werd een onderzoek gestart. In totaal liepen er vijftien meldingen binnen.

De advocaten van Marco Borsato, Carry Knoops en Geert-Jan Knoops, zeggen dat de aantijgingen in de aflevering van ‘BOOS’ “geen feiten zijn”. Ze waren zondag te gast bij Nederlandse programma ‘College Tour’.

“Het zijn op dit moment informatiebronnen die niet zijn geverifieerd door een onafhankelijke instantie. Je moet eerst zorgen dat je de feiten kent. Het kan waar zijn, maar het hoeft niet", klinkt het bij de advocaten.

Daarnaast zijn ze ook van mening dat John De Mol, die 'The Voice Of Holland' produceert, teveel aan het woord komt en zijn eigen oordeel gaf over de aantijgingen. Ze stellen dat ‘een leek’ die het programma kijkt daardoor sneller kan denken dat zou wel zo zal zijn. “Maar dat hoeft niet zo te zijn", aldus de advocaten.