Begrafenis in 'Château Meiland' botst op kritiek van kijkers: "Tenenkrommend"

door: LHX
Martien Meiland en Erica Renkema
Afbeelding bron: SBS Belgium

Deze week kregen we in 'Château Meiland' de uitvaart van Jenny, de moeder van Erica Renkema, te zien. Het werd een erg bijzondere aflevering.

Het afscheid van oma Jenny is erg lastig voor de Meilandjes. Toch lijkt het op sommige momenten in de aflevering alsof ze er wel érg licht over gaan. Zo doet Martien op de dag van de uitvaart nog snel wat klusjes en komt er iemand van Marktplaats langs om iets op te halen.

Het levert ietwat vreemde beelden op "De één zoekt een afscheidsfoto uit en de ander bestelt een wastafel... Oké", wordt er gereageerd op Twitter. "Ik snap niet dat Martien Erica niet wat meer steunt. Geef elkaar toch even een knuffel!", valt er ook te lezen. "Het is net alsof Erica alles alleen moet verwerken, niemand die haar troost."

Ook terwijl ze de kist dragen is Martien helemaal zichzelf. "Meid, wat is het zwaar", klaagt hij. "Tenenkrommend", klinkt thet bij de kijkers. "Dat er zelfs nog gezeik is met het dragen van de kist. Beetje respectloos."

De meeste kijkers vinden ondanks alles dat het afscheid van Jenny best mooi was. Toch zijn er ook enkelen die zich serieuze vragen stellen. "Ook wel erg dat ze bij 'Château Meiland' nog moeten verdienen aan de dood van hun eigen moeder, schoonmoeder en oma", wordt er geschreven."