'Dit is de reden waarom rechtszaak tegen Maxime Meiland is uitgesteld'

door: LHX
Maxime Meiland
Afbeelding bron: Instagram @maximemeiland

In haar boek beschuldigt Maxime Meiland een ex-gevangene ervan haar te hebben verkracht. Dat is niet in goede aarde gevallen.

De man die Maxime Meiland vernoemt in haar boek deed in december, bijgestaan door advocaat Peter Schouten, aangifte tegen haar. Hij beweert dat ze hem valselijk heeft beschuldigd.

Op 19 januari zou de rechtbank de zaak behandelen achter gesloten deuren. Eerder deze week kwam er echter opvallend nieuws: de datum is uitgesteld tot 16 februari.

De precieze reden ervan werd niet bekendgemaakt. Enkel dat de beslissing is genomen op verzoek van de partijen.

Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds denkt te weten wat er aan de hand is. "Ik denk dat beide partijen met elkaar in gesprek zijn", zegt hij in de podcast 'Strikt Privé'.

"Beide partijen willen opeens niets meer zeggen en ze hebben beide gevraagd om het een maand uit te stellen, dus ik denk dat ze willen voorkomen dat het allemaal in de rechtszaal moet worden uitgevochten."

"Er is duidelijk een fout gemaakt door de makers van het boek. Die zien dat ook wel in, al zullen ze dat niet hardop zeggen en zo hun schuld bekennen." Een schikking zou voor hen dus een goede oplossing kunnen zijn.