Er is meer nieuws over Marco Borsato na beschuldigingen grensoverschrijdend gedrag: advocaat spreekt klare taal

door: STG
Marco Borsato in 'Het Huis'
Afbeelding bron: Eén

Het beloven spannende weken te worden voor Marco Borsato. De zanger wacht op een beslissing van het Nederlands Openbaar Ministerie in het kader van de beschuldiging van grensoverschrijdend gedrag. Binnenkort wordt duidelijk of hij vervolgd wordt voor een zedendelict.

In december 2021 werd er een aangifte gedaan tegen Marco Borsato. Het zedenonderzoek tegen de zanger loopt nog steeds, en volgende maand wordt een beslissing verwacht. Dat meldt de advocaat van de zanger, Carry Knoops-Hamburger, die samen met haar partner en advocaat Geert-Jan Knoops, die Marco Borsato vertegenwoordigt.

Hoe de zaak uiteindelijk zal aflopen, willen de advocaten niet kwijt. “Het kan nog alle kanten opgaan. Het kan zijn dat het OM de schuldvraag overlaat aan de rechters", klinkt het bij RTL Boulevard.

Al zijn ze wel van mening dat er een heksenjacht is geopend op de zanger. “Ze hebben de zanger al veroordeeld voordat er goed onderzoek is gedaan. Het feit dat Marco vanaf het begin is gebrandmerkt, zijn beeld uit Madame Tussauds is gehaald en zijn muziek niet meer is gebruikt, is middeleeuws”, klinkt het.