Erg slecht nieuws voor Marco Borsato nadat Openbaar Ministerie besluit hem te vervolgen

door: COS
Marco Borsato Het huis
Afbeelding bron: Eén

Marco Borsato heeft woensdag het nieuws vernomen dat hij zal worden vervolgd door het Openbaar Ministerie. Hij zal voor de rechter moeten verschijnen voor ontucht met een minderjarige.

Nadat enkele maanden geleden de zaak rond seksueel misbruik bij 'The Voice of Holland' tegenover Marco Borsato werd geseponeerd, was het nog steeds bang afwachten voor de zanger. Er liep immers nog een onderzoek tegen hem.

Eind 2021 diende een jongedame klacht in tegen Marco. Ze zou als minderjarige onzedig betast geweest zijn door de zanger. Haar moeder werkte jarenlang voor Marco. Na bijna twee jaar heeft het Openbaar Ministerie besloten Marco te vervolgen voor ontucht met een minderjarige.

"Hij zal erop gehoopt hebben dat het OM besloot om hem niet te vervolgen. Al staat dat niet helemaal vast, want ik heb zijn advocaten horen zeggen dat ze wilden dat hij vervolgd zou worden, omdat in de rechtszaal de waarheid boven zou komen", zegt Evert Santegoeds in 'Strikt Privé'.

"Voorlopig moet hij nog door een heel lang traject, want die zaak gaat niet voor eind volgend jaar voorkomen", weet Evert. Dat is geen fijn nieuws voor Marco én het vermeende slachtoffer. 

"De beslissing van het OM om te gaan vervolgen is natuurlijk ook wel omdat de nodige dingen boven water zijn gekomen die leiden tot deze vervolging. Het is niet zo dat hij er zomaar vanaf komt. Integendeel."