Gordon neemt geen blad voor de mond en haalt snoeihard uit naar bekend gezicht: "Ongelofelijke flapdrol!"

door: LHX
Gordon Heuckeroth De Cooken en Verhulst Show
Afbeelding bron: Play4

Voor het tweede jaar op rij is in het Nederlandse 'Down the road' te zien hoe presentator Gordon Heuckeroth op reis gaat met een groep jongeren met het syndroom van Down. Net als in Vlaanderen, waar William Boeva het programma fel bekritiseerde, is er heel wat kritiek op gekomen.

In een post op Instagram laat Gordon weten dat hij ontzettend heeft genoten van zijn tweede 'Down the road'-reis. Toch vreest hij dat het programma een onzekere toekomst heeft, aangezien er zoveel kritiek op is gekomen. 

"Down op televisie mag niet meer, want het geeft een vertekend beeld van hoe Down daadwerkelijk is", klaagt hij. "Al die geweldige mensen die je hebt gezien moeten we wegstoppen in zorginstellingen of woonprojecten en vooral niet meer laten zien."

Hij richt zijn pijlen vooral op Arjen Lubach. "Ongelofelijke flapdrol!", klinkt het. "Wat een kortzichtige visie op dit programma, maar ook op mij als persoon. Mag ik je eraan herinneren dat ik al 35 jaar in het vak zit en jij nog in je luiers zat toen ik m'n eerste twee miljoen kijkers scoorde?"

Ook Angela De Jong en Johan Derksen moeten het ontgelden. "Vergiftig Nederland nog meer met jullie politiek correcte houding, ik zal altijd weigeren me daaraan te confirmeren", aldus Gordon.

Tags Gordon