Jan Smit bijzonder scherp voor Gert Verhulst en James Cooke: "Soms moet je afstand houden"

door: STG
Schlagerfestival Hasselt 2021 Jan Smit
Afbeelding bron: Het Schlagerfestival

Jan Smit trakteert met de feestdagen op een nieuw album. "Boven Jan" is de titel geworden van de verzamelaar. Al heeft de zanger ook een niet mis te verstane boodschap voor Gert Verhulst en James Cooke.

Het was geen makkelijk jaar voor Jan Smit. Op het einde van dit jaar maakt hij dan ook graag de balans op. Zaterdag mag hij dan ook weer 37 kaarsjes uitblazen.

"Ik ben altijd jarig op 31 december, dus dat betekent altijd echt het einde van het jaar", legt Jan uit aan Het Laatste Nieuws. "Dat ga ik vieren met een aantal vrienden, met familie en ons gezin. Ik denk wel dat ik dan een paar biertjes ga verorberen."

Recent bracht hij ook nog zijn nieuwe album 'Boven Jan' uit. Het album heeft wat vertraging afgelopen, omdat Jan getroffen werd door een burn-out. "Als in Nederland iemand uit een slechte periode vandaan komt, en het gaat in de toekomst weer beter, dan zijn ze weer 'Boven Jan', klinkt het enthousiast. 

In het verleden bracht Jan Smit ook al twee nummers uit met Gert Verhulst en James Cooke, maar die zijn niet terug te vinden op het album. "Kijk, ik mag Gert heel graag. Ik mag James heel graag. Maar je moet ze ook een beetje op afstand houden zodat ze gulzig en hongerig blijven", klinkt het.

"Ik hoop dat ze straks, volgend jaar, mij weer bellen. Dat ze echt weer een knieval maken en ze weer vragen of ik alsjeblieft een plaat wil maken met ze."