Jan Smit geeft er de brui aan: “Tijd voor nieuwe inzichten”

door: ASX
Afbeelding bron: Photonews

Over drie weken is het weer zover. Dan vindt in Liverpool het 67e Eurovisiesongfestival plaats. Eén van de meest besproken inzendingen is het nummer Burning Daylight van onze Noorderburen. Helaas niet bepaald voor de juiste reden.

Nederland wordt dit jaar vertegenwoordigd door het relatief onbekende duo Mia Nicolai en Dion Cooper. De twee brachten hun nummer onlangs voor de eerste keer live tijdens de zogenaamde preparty’s in Madrid en Amsterdam. Die optredens liepen echter niet helemaal zoals gepland.

Mia en Dion krijgen bakken kritiek over zich heen na de teleurstellende live uitvoering van hun nummer, dat bij momenten ronduit vals klonk. Bookmakers zien de winstkansen van de twee dan ook met de dag slinken en achten de kans dat Nederland de finale dit jaar niet bereikt meer dan reëel.

Wie ook niet in Mia en Dion gelooft, is songfestivalcommentator Jan Smit. De zanger uit Volendam maakt al tien jaar deel uit van de Nederlandse selectiecommissie voor het Eurovisiesongfestival. Eerder deze week lekte uit dat Jan Smit als enige van de zes leden niet achter de keuze voor Mia en Dion stond.

Sterker nog, de zanger bevestigde deze week dat hij eind vorig jaar uit de selectiecommissie stapte. Naar eigen zeggen omdat hij na tien jaar de tijd rijp vond om het stokje door te geven. “Het is tijd voor vers bloed en nieuwe inzichten”, klonk het in een korte reactie op Instagram. Jan Smit voorziet wel nog de halve finales en finale (zonder Nederland?) van commentaar.