Martien Meiland openhartig over zijn verslaving: “Mijn vader dronk ook”

door: ASX
Martien Meiland
Afbeelding bron: SBS Belgium

“Wijnen”, we hebben het Martien Meiland ontelbaar veel keren horen zeggen. Nu zweert de pater familias van de familie Meiland de drank af. Of toch gedeeltelijk.

“Sinds 1 januari ben ik gestopt met drinken”, vertelt Martien fier aan het Nederlandse weekblad Story. “De hele maand januari heb ik niet gedronken”, klinkt het.

In haar biografie beschreef dochter Maxime Meiland het drankprobleem van haar vader. “Mijn zus en ik hebben het er vaak met hem over gehad en hebben veel gehuild”, vertelt de jongste dochter van Martien Meiland en Erica Renkema.

“Zijn antwoord was steeds dat hij beseft dat hij veel drinkt, maar dat zijn vader sterke drank dronk, dus dat het bij hem wel nog meeviel. Dat was altijd zijn excuus”, gaat het verder.

Tot nu dus. De drank helemaal afzweren doet de sympathieke Martien niet. “Ik drink alleen nog op speciale gelegenheden, zoals de boekpresentatie van Maxime. In het weekend drink ik in principe ook niet”, vertelt Martien.

Naar eigen zeggen voelt de familieman zich veel energieker sinds hij z’n levensstijl drastisch omgooide. “Soms lig ik al om half negen in bed. Ik hoop dat de rest van mijn leven vol te houden”, besluit Martien.