Massaal veel reacties op heftig nieuws over Marco Borsato: "Wat een toestand"

door: LHX
Marco Borsato in 'Het Huis'
Afbeelding bron: Eén

In december 2021 werd er aangifte gedaan tegen Marco Borsato wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Nu heeft het openbaar ministerie beslist dat de zanger vervolgd wordt voor de feiten.

"De verdachte wordt ervan verdacht het slachtoffer onzederlijk te hebben betast. Dit wordt ten laste gelegd als ontucht met een minderjarige", luidt het persbericht van het openbaar ministerie. "Het is nu aan de verdediging om eventueel met verzoeken voor aanvullend onderzoek te komen."

Volgens NOS heeft Marco Borsato "met teleurstelling kennisgenomen" van de beslissing. Dat heeft zijn acvocaat Geert-Jan Knoops laten weten. 

Op sociale media komen er massaal veel reacties op het nieuws. "Schandalig! Wat een viespeuk!", wordt er onder meer gereageerd. "Jezus, wat een toestand... Dit had ik niet verwacht." "Na twee jaar pas? Hopelijk zal het recht zegevieren."

Toch zijn er ook veel mensen die de zanger verdedigen. "Heel Nederland heeft hem al veroordeeld voor er ook maar een rechtszaak geweest is", klinkt het. "Er is nog niks bewezen, hé." "Laten we eerst maar eens afwachten of hij schuldig wordt bevonden." "Hij blijft een goede zanger met goede muziek!"