Maxime Meiland deelt emotionele boodschap: "Veel verdriet"

door: LHX
Afbeelding bron: Instagram @maximemeiland

In haar biografie vertelde Maxime Meiland dat ze op haar 15de verkracht werd door een "ex-bajesklant". De man in kwestie beweert dat ze hem valselijk beschuldigd heeft.

Volgens de man die Maxime Meiland beschuldigd, hebben de twee wel degelijk seks gehad, maar zou dat vrijwillig geweest zijn. Daarom eist hij een rectificatie.

De zaak zou initieel op 19 januari achter gesloten deuren worden behandeld in Den Haag, maar dat is inmiddels uitgesteld tot 16 februari. Vrijdag kwam er nog meer verrassend nieuws: nu heeft ook Maxime zelf aangifte van verkrachting gedan tegen de man.

De reden? De man heeft de afgelopen tijd meerdere keren de media opgezocht. "Dit zoeken naar aandacht en obsessief publiekelijk aanvallen van mijn cliënte heeft ervoor gezorgd dat zij zich genoodzaakt voelt deze moedige stap naar de politie te zetten", laat haar advocaat weten aan AD.

In haar Instagramverhaal laat Maxime weten dat ze door een moeilijke periode gaat. Ze bedankt iedereen voor de steun en liefde die ze de afgelopen tijd heeft gekregen.

"Het doet mij veel verdriet dat, na een traumatische gebeurtenis als deze, ik eindelijk de moed heb verzameld om ermee naar buiten te treden, maar niet geloofd wordt", schrijft ze. "Het doel van mijn boek is juist om de jongens/meisjes die seksueel zijn misbruikt de kracht te geven om terug te vechten."

"Op dringend advies van mijn advocaat zal ik momenteel geen details delen over de zaak", klinkt het ook. "Hoewel ik iedereen graag wil vertellen wat er speelt, is het nu belangrijk om geduld te hebben."