Maxime Meiland krijgt massaal veel kritiek na schokkende onthulling: "Walgelijk!"

door: LHX
Maxime Meiland
Afbeelding bron: SBS Belgium

Net als Martien Meiland en Erica Meiland brengt Maxime Meiland binnenkort een boek uit. Daarin praat ze openhartig over enkele vreselijke periodes in haar leven. 

In haar boek onthult Maxime Meiland onder meer dat ze als tiener seksueel misbruikt is. "Het begon op mijn 14de en heeft jaren geduurd", zegt ze daarover in de talkshow 'Humberto'. De dader was volgens haar een 'ex-bajesklant'.

Door die ervaringen zat ze een tijdlang ontzettend diep. Op een bepaald moment zag ze zelfs helemaal geen uitweg meer. "Ik heb wel enkele pogingen gedaan", zegt ze daarover. "Ik heb momenten gehad dat ik dacht: dit komt allemaal niet meer goed." Het was uiteindelijk haar dochtertje Claire die haar redding is geweest.

Ondanks de vreselijke getuigenis komt er toch heel wat kritiek op Maximes ontboezemingen. Veel mensen zijn het beu dat de familie Meiland uit alles geld probeert te slaan. "Ik krijg een beetje een misselijk gevoel van dit boek. Alles schreeuwt het commercieel exploiteren van seksueel misbruik", klinkt het onder meer op Twitter.

"Geld, geld en nog eens geld. Deze familie doet alles om maar in de publiciteit te blijven en geld te verdienen met de grootste onzin." "Het misbruik misbruiken om je boekje te verkopen en meer geld binnen te harken. Walgelijk." "Ik vind dit erg, hé, begrijp me niet verkeerd. Maar het lijkt meer een publiciteitsstunt dan een boodschap."