Peter Gillis in zak en as: “Veel leed en veel pijn”

door: PMN
Peter Gillis
Afbeelding bron: instagram @petergillisoostappen

Peter Gillis moest donderdag voor de rechtbank verschijnen. Hij stond daar oog in oog met zijn ex Nicole Kremers.

In februari van dit jaar sloten Peter en Nicol een vaststellingsovereenkomst met geheimhoudingsplicht nadat hun relatie was gestrand. De overeenkomst vermeldde dat beide partijen niet in de media over hun relatie mogen spreken.

Hoewel de overeenkomst volgens de advocaat van Peter in vrede was gesloten, beweert Nicol tot nu toe dat ze onder dwang heeft ingestemd met de overeenkomst, een bewering die volgens Peters advocaat Danny Snijders niet kan worden bewezen. Na het beëindigen van hun relatie zouden Peter en Nicol meerdere keren contact hebben gehad, waarbij het contact volgens Snijders "amoureus" van aard was.

Volgens Snijders was Nicol ook gebaat bij de vaststellingsovereenkomst. Ze zou bijvoorbeeld een auto hebben ontvangen en Peter beloofde niet over haar te spreken in de media. Desondanks heeft Nicol, volgens Peter en zijn advocaat, zich niet aan de overeenkomst gehouden en deze herhaaldelijk geschonden.

Volgens Peters advocaat overtreedt Nicol de afspraken uit de overeenkomst om Peter "zoveel mogelijk schade en leed toe te brengen en geld te verdienen over zijn rug". Om deze reden verzoekt Peter de rechter om een dwangsom van 100.000 euro per overtreding die Nicol begaat. Daarnaast wil Peter het boek lezen waaraan zijn ex-partner werkt, waarin ook hun relatie wordt besproken. Zijn advocaat beweert dat Peter hier "een rechtmatig belang" bij heeft, omdat het boek mogelijk vol staat met overtredingen van de geheimhoudingen.

De advocaat van Peter zegt dat deze zaak zijn cliënt diep raakt. "Hij had gehoopt dat het zover niet moest komen. Dit heeft een grote impact op hem. Hij voelt veel pijn en leed."