"Je kan pas tevreden zijn als je het openbaar vervoer niet nodig hebt"

door: Redactie
De Lijn - bus
Afbeelding bron: Photonews

PS-voorzitter Paul Magnette lanceerde het idee om het openbaar vervoer gratis te maken. Naar aanleiding van het voorstel stelden wij onze lezers de vraag of ze tevreden zijn over het openbaar vervoer.

'Ben jij tevreden over het openbaar vervoer? Wat vind je goed en wat kan er beter?', vroegen we onze lezers. Een greep uit de vele reacties.

"De rijtijden van de chauffeurs. Die rijden wel met mensen en die hebben geen verplichte rusttijden, zoals de vrachtwagenchauffers die met goederen rijden. Soms moeten die 8u aan een stuk rijden, onverantwoord. Ik rij nooit meer met openbaar vervoer, veel te gevaarlijk, de chauffeurs kunnen door hun uren nooit alert zijn", reageert Gerda.

"Als je dagje naar zee gaat met trein met je gezin (4 personen) ben je bijna 100 euro kwijt. Sorry, maar dan is de auto goedkoper. Ze zullen beter daar iets aan doen want het is voor veel mensen te duur aan het worden", aldus Pascale.

"Niet tevreden, slecht op mekaar afgestemd qua overstap, tijdens piekuren overvolle trams, geen airco, in de winter geen verwarming in achterste toestel, niet op tijd", schrijft Brenda.

"Heel tevreden, wil hierbij de chauffeurs van lijn 290 nog eens bedanken want staking of niet ze blijven rijden. Bedankt jullie zijn schatjes van patatjes", schrijft Karina.

"Stiptheid kan veel beter! Meer lijnwinkels is ook een must, nu moet je veel te ver rijden om een abonnement in orde te brengen en dergelijke. En de prijs van een abonnement kan beter. Als je de volle prijs betaalt voor een jaarabonnement, dus 365 dagen en je gebruikt de bus maar bvb 295 dagen, dan zouden die dagen meegenomen kunnen worden zodat uw volgende jaarabonnement dan minder kost", vindt Chrisa.

"Goed: ze zijn er. Slecht de dienstregeling, vooral in de vroege en late uren. Zijn precies afgestemd op schooluren en 9 to 5. Beetje samenspraak met NMBS, mijn trein uit Antwerpen komt aan in Mechelen om 22.06 en de bus naar Willebroek vertrekt aan station 22.05", aldus Pol.

"Je kan pas tevreden zijn als je het openbaar vervoer niet nodig hebt! Ik heb 18 jaar gependeld naar Brussel, 18 jaar miserie. Ook al moet ik nu 2 x40 min per dag met de auto rijden om op mijn werk te geraken, blij dat ik van die trein, tram en metro vanaf ben", klinkt het bij Anja.

"Het probleem ligt niet bij het openbaar vervoer maar bij de overheid die veel te weinig investeert", oordeelt Jeroen.