Na leukemie wordt gezin nu getroffen door brand: “De kosten blijven komen"

door: WVDS
Wendy Simons brand
Afbeelding bron: Photonews

Zondag 14 november ontstond brand bij de familie Simons in Turnhout. De keuken vatte vuur en de woning werd onbewoonbaar verklaard. Het is niet de eerste tegenslag die het gezin met vier kinderen te verwerken kreeg. De oudste zoon, Ricardo (20), heeft al een hele lijdensweg afgelegd. Wendy Simons doet haar verhaal bij Redactie24. 

 

Jullie verblijven momenteel in een noodwoning van de stad Turnhout. Is daar alles in orde? “Door veel oproepen te doen en veel te zoeken hebben wij bijna alle materialen gevonden. Wat we nog niet hebben zijn elektrische apparaten zoals gasvuur, ijskast, vaatwasser."

Zoveelste tegenslag

Dit is niet de eerste tegenslag voor jullie gezin. “Dat klopt, vorig jaar in september is er bij mijn oudste zoon Ricardo acute lymfatische leukemie vastgesteld. Na 7 maanden chemobehandelingen werd hij immuun voor de chemo en tijdens de bestraling is hij door het oog van de naald gekropen omdat hij dreigde in coma te gaan.”

“Uiteindelijk heeft hij toch een beenmergtransplantatie gekregen, maar daarbij is een omgekeerde afstoting ontstaan. Het donorbloed stoot zijn lichaam af en daardoor zijn er heel veel complicaties ontstaan waardoor hij nu lijdt aan chronische long- en darmziekten. Iets wat niet meer ongedaan gemaakt kan worden. We kunnen het hem alleen nog zo comfortabel mogelijk maken.”

“Omdat wij geen hospitalisatieverzekering hebben, komen alle kosten op ons terecht. Wij zijn al 25.000 euro kwijt. En nu komt de brand er ook nog eens bij. De brandverzekering gaat wel tussenkomen, maar de kosten voor Ricardo blijven komen.”

Steunactie

Jullie hebben opnieuw een steunactie opgezet om geld in te zamelen. “Vorig jaar in november hebben we al eens een eerste crowdfunding gedaan en die heeft een 5.000 euro opgebracht. Een bedrag waar we toch al een tijd mee verder konden.  Maar ondertussen is mijn man een tijdje werkongeschikt geweest en ik ben teruggevallen op invaliditeit.”

“Er komt nu dus nog minder geld binnen en dan zijn alle beetjes welkom om niet in de financiële problemen te komen. Dat wil ik gewoon vermijden, dat we het niet meer kunnen trekken. En de steunactie aanvaardt al giften vanaf 5 euro. Met die giften kunnen we dan misschien alweer een paar maanden verder.”

“Voor mensen die liever willen overschrijven heb ik een spaarrekening geopend, want ik hoor soms dat er door giften via een steunactie minder geld bij ons terechtkomt.”

Wie een gift wil doneren aan het gezin Simons kan dat hier doen.

Wendy Simons brand
Afbeelding bron: Photonews
Wendy Simons brand
Afbeelding bron: Photonews
Wendy Simons brand
Afbeelding bron: Photonews
Tags