70 van de 200 opgeroepenen uit de eerstelijnszorg komen niet opdagen voor hun vaccinatie

door: BVDO
Vaccin
Afbeelding bron: pexels

De vaccinatiecampagne loopt totaal niet zoals we zouden willen dat het loopt. Dat werd in het vaccinatiecentrum van Veurne afgelopen weekend nog maar eens pijnlijk duidelijk.

Het was bizar afgelopen zaterdag in het vaccinatiecentrum van Veurne. Er waren 200 vaccins klaar voor mensen uit de zorg, maar 70 van hen kwam niet opdagen om hun prik te krijgen.

Het ging om de vaccinatie van artsen, tandartsen en thuisverpleegkundigen. De centrumverantwoordelijke begrijpt het niet. "We reserveren tijd voor die mensen, als die dan niet komen opdagen is dat tijdverlies”, vertelt An Mouton aan VRT Nieuws. “Gelukkig konden heel wat mensen op de reservelijst wél nog langskomen.”

Een echte verklaring is er niet. "Misschien heeft het te maken met het feit dat het kort dag was. Pas woensdag kregen ze hun brief of mail en zaterdag was het vaccinatiemoment. Het was ook vakantie of misschien moesten ze werken. Maar iedereen moet wel verwittigen.”

"Als we de dag voor de vaccinatie nog geen antwoord hebben gekregen op de uitnodiging, dan gaan we die mensen zelf bellen. Als ze echt niet kunnen, bellen we iemand van de reservelijst.”