Brusselse politie stelt bijna 200 corona-pv's op voor manifestatie aan ambassade Guinee

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

De politiezone Brussel Noord heeft bijna 200 corona-pv's opgesteld voor manifestanten die zaterdag aanwezig was aan de ambassade van Guinee.

Zaterdagnamiddag werd er lichte schade aangebracht aan de ambassade, waarbij er vervolgens 8 personen gerechtelijk werden gearresteerd en later 2 personen administratief werden gearresteerd. 

Omstreeks 16 uur kwamen een 200-tal personen samen aan het Schumanplein. Twee uur later begaven zij zich richting de ambassade van Guinee op het grondgebied van Schaarbeek. 

Gezien de geldende coronamaatregelen met betrekking tot het verbod van samenscholingen van meer dan 4 personen, is de politie overgegaan tot omsluitingen van de manifestanten om andere incidenten te voorkomen.

Deze actie was het resultaat van een goede samenwerking tussen de politiezones Brussel Noord en Brussel Hoofdstad-Elsene en de Federale Politie.

De lokale politie van Brussel Noord heeft op zaterdag 24 oktober een totaal van 167 pv’s opgesteld wegens het niet-respecteren van de coronamaatregelen en heeft in totaal 12 personen gearresteerd (waarvan 8 gerechtelijke arrestaties en 4 administratieve arrestaties). 

De politie had de situatie op terrein onder controle. Alles is zonder incidenten en zonder gewonden verlopen.