"Dat is de grootste corona-broeihaard óóit"

door: STS
Coronatest
Afbeelding bron: Photonews

Op het openbaar vervoer kan het op piekmomenten bijzonder druk zijn. Voldoende afstand houden wordt dan onmogelijk.

Intussen zorgt de omikronvariant voor tienduizenden bevestigde besmettingen per dag. In werkelijkheid wellicht zelfs honderdduizenden besmettingen per dag, zeggen de experten.

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Gebruik jij minder het openbaar vervoer omdat de kans op besmetting er groter is?"

"Nee, want te voet geraak ik niet overal. Ik heb geen rijbewijs, dus heb geen keuze. Op twee jaar tijd heb ik toch nog niets opgelopen", zegt Marijke.

"Ja, want er is geen CO2-meter in bussen, trams of treinen. En ze zitten overvol, mensen staan zelfs recht naast elkaar", zegt Yvan.

"Ik gebruik het openbaar vervoer evenveel als voor corona. Ik rijd niet met de wagen", laat Elena weten.

"Ik gebruik het heel weinig omdat ik zo een belachelijk en niet werkend onding als een mondmasker moet dragen", laat Patrick weten.

"Ik stap niet op het openbaar vervoer, wegens besmettingsgevaar", zegt Micheline.

"Het is nu veiliger wat besmettingen betreft, omdat de mensen voorzichtiger zijn, denk ik. En ook door het mondmasker", schrijft Maggy.

"Het openbaar vervoer is de grootste corona-broeihaard ooit. Op elkaar gepropt, en dan nog velen zonder mondmasker. Ik ga nog liever te voet, en het is nog gezonder ook", stelt Eddy.

"Het werd mij door de dokter afgeraden om het openbaar vervoer te nemen. En zo te zien is dat ook een goed advies", schrijft Christine.

"Ik heb geen andere keuze. Maar alleen als ik het echt nodig heb. Ik ben wel voorzichtig; mondmasker op en gel bij om mijn handen te ontsmetten", laat Pierre weten.

"Ik werk op het openbaar vervoer en ik kan zeggen dat er weinig tot geen besmettingen zijn vastgesteld onder het personeel", laat Dirk weten.

"Het openbaar vervoer is altijd een zeer grote bron voor virussen geweest", stelt Guido.

"Eigenlijk wel. Ik heb een fiets gekocht, dus amuseer mij nu, en nog gezonde beweging erbij", schrijft Christiana.

"Ik gebruik het niet minder, want anders geraak ik niet op mijn werk. En ik ben nog steeds niet besmet", zegt Jessi.

"Ik gebruik nooit het openbaar vervoer. Niet door corona, maar door de onveiligheid op bussen en treinen en aan hun haltes en stations. En door de schandalig hoge prijs", schrijft Werner.