Forse kritiek op Parijstripje van Van Langenhove, ook Marc Van Ranst reageert

door: BVDO
Dries Van Langenhove
Afbeelding bron: Photonews

Dries Van Langenhove ging afgelopen weekend, ondanks het verbod op niet-essentiële reizen, in Parijs betogen. Iets wat hem niet in dank wordt afgenomen.

Volgens Van Langenhove ging het wel degelijk om een essentiële verplaatsing. Op sociale media kwam er een golf van reacties op zijn tripje naar Parijs. Ook viroloog Marc Van Ranst liet van zich horen: “Extreemlinks op de foto staat Dries VL (zonder mondmasker) op een extreemrechtse betoging in Parijs. Hij gaat tegen het reisverbod in, terwijl onze jeugd het land niet uit mag. Nu 10 dagen in quarantaine?”

De beelden van het vele volk van afgelopen weekend en het verbod om naar het buitenland te reizen blijven veel mensen dwars zitten. “Niet alleen de jeugd mag het land niet uit. Ik mag met duizenden naar de kust Maar met eigen gezin in eigen auto mag ik niet naar ons eigen 2e verblijf 5 km over de grens want het is gevaarlijk we zouden het virus kunnen oplopen zonder ook maar iemand tegen te komen daar”, reageert Connie.

“Hoe is een betoging in het buitenland werkgerelateerd voor een Belgisch parlementslid? Wat heeft dit met de Belgische regering te maken? Het is wel gerelateerd aan zijn ideologie, maar dat is zijn job niet, eerder een hobby”, schrijft Karel op Twitter.

“Laten we hopen dat men, zoals bij de relschoppende, de camerabeelden gebruikt. Als verkozene dient hij de opgelegde maatregelen volgen. De brave Belgen zijn dergelijke exploten zat!”, zegt Bea.

En Fred reageert straf: “Extreem asociaal, extreem racistisch, bewust en uitdagend alle Covid wetten overtreden... wat heeft het gerecht nog meer nodig om dit soort krapuul enkele maanden de doos in te draaien.”