Ook in België een mini-lockdown, zoals in Nederland?

door: Redactie
horeca gesloten
Afbeelding bron: Shutterstock.com

In Nederland wil men het coronavirus een klap geven door een mini-lockdown van drie weken. Wij vroegen onze lezers of ze dit ook een goed idee vinden voor België.

In Nederland worden de coronamaatregelen gedurende drie weken flink aangescherpt, van sluitingsuur tot sportwedstrijden zonder publiek en maximaal 4 mensen thuis ontvangen.

Wij vroegen onze lezers of zij vinden dat ook in België zulk een mini-lockdown moet worden ingevoerd met de huidige coronacijfers. Uit de vele reacties blijkt dat de meningen sterk verdeeld zijn.

"Absoluut niet. Die zever allemaal. Iedereen gaat besmet worden. Dit kan je niet tegenhouden. Laat de mensen met rust met jullie dictatuur."

"Ja maar in België wachten ze altijd met alles te lang."

"Nee bijlange niet. Laat ons maar eens zien zoals de virologen blijven beweren dat de vaccins helpen tegen zwaar ziek worden en ziekenhuisopnames. Degenen die nu in het ziekenhuis belanden zijn meestal mensen met onderliggende aandoeningen en het is erg dat ze sterven maar is het dan erger dan dat er iemand anders aan een andere ziekte sterft ? Laat ons leren leven met dit virus zoals de duizenden andere virussen en terug beginnen met leven zonder verdeeldheid in de maatschappij."

"Beter nu dan is met Kerstmis alles terug normaal."

"Neen, het is goed zoals het nu is, we zijn niet voor niets gevaccineerd en we dragen mondmaskers waar nodig!"

"Neen, dat ze eens drastische maatregelen nemen zoals in Oostenrijk. Niet gevaccineerden blijven in lockdown. Het zijn deze mensen die het virus verder verspreiden. Maar hier heeft men de moed er niet toe."

Tags