Opvallend voorstel: "Mondmaskers verplichten voor wie zich niet laat vaccineren"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Vanaf 1 oktober is het in Vlaanderen niet langer verplicht om een mondmasker te dragen in de winkel of in een horecazaak.

Wij stelden op onze Facebook-pagina de vraag: "Blijf jij, ondanks de versoepelingen, nog steeds je mondmasker dragen?"

"Mij zal je er niet mee zien rondlopen als het niet moet", stelt Tine.

"Nee, ik krijg volgende week mijn derde prik, hier liggen sneltesten in voorraad, dus als onze kinderen hoesten weten ze hoe laat het is. Een mondmasker beschermt vooral andere mensen mocht jij besmet zijn. Ik doe al het nodige, dus nee, ik zal blij zijn om daar vanaf te zijn", schrijft Maddy.

"Ieder moet dat voor zichzelf uitmaken. Maar waar dienen anders de vaccins voor. Degenen die dat geweigerd hebben zouden verplicht moeten worden, en zo niet: mondmasker verplichten voor deze egoïsten. Ik zal het niet meer dragen, tenzij waar het moet natuurlijk", schrijft Marie.

"Nee, maar alle respect voor de mensen die het wel dragen", laat Rudy weten.

"Ja, vandaag op de markt droeg bijna niemand eentje, maar ik wel. Gewoonte geworden? Eigen veiligheid? Ik weet het niet, maar ik zet het nog steeds op. Ik werk in de zorg en heb twee kindjes rondlopen. Ben liever nog iets te voorzichtig", schrijft Aïssa.

"Zeker, de winter met alle verkoudheden en keelontstekingen komt eraan. Beter voorkomen dan genezen", vindt Kristien.

"Waar het mij te druk is en er geen Covid Safe Ticket gebruikt wordt wel", stelt Martine.

"Alleen wanneer ik het nodig acht, bijvoorbeeld in een grootwarenhuis, of waar er veel te veel volk bijeen gepropt staat", laat Hugo weten.

"Ieder is vrij in die keuze. Ik ga het wel doen, maar ik ga niet neerkijken op wie het niet doet", schrijft Liliane.