Patiënte waarschuwt iedereen voor coronatests: "Pas bij de vierde test bleek ik positief"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Een vrouw die het coronavirus heeft opgelopen, wil iedereen waarschuwen: ze werd vier keer getest, maar slechts één test gaf een positief resultaat.

Lesley Shollmier uit het Amerikaanse Oklahoma had symptomen voor Covid-19 ontwikkeld. De 42-jarige vrouw werd wakker en had het gevoel een verkoudheid te hebben. Ze speelde op zeker en liet zich testen op het coronavirus.

"Ik dacht wel dat de uitslag van de test negatief zou zijn, en dat bleek ook zo te zijn", vertelde de vrouw aan CNN. Enkele dagen later merkte tijdens het maken van het ontbijt dat ze niets kon ruiken of proeven. Ze wist dat dit symptomen van het coronavirus zijn. "Ik had schrik dat ik mijn hele familie besmet had."

Quarantaine

Lesley liet zich opnieuw testen, maar opnieuw bleek het resultaat negatief. Intussen werden haar symptomen erger en erger. Een nieuwe test bleek opnieuw negatief. De vrouw plaatste zichzelf in quarantaine. "Ik was in de war: ik had alle symptomen, maar de tests bleken negatief."

Uiteindelijk volgde een vierde test, die wel een positief resultaat opleverde. "Het is belangrijk dat mensen weten dat er valse negatieven kunnen zijn", waarschuwt ze.