Rosa sterft drie weken na toediening vaccin: "Ze was nog zo blij met die eerste prik"

door: STS
Vaccinatie van persoon
Afbeelding bron: Photonews

Een bejaarde vrouw uit Hamont-Achel is enkele weken nadat ze haar eerste dosis vaccin tegen het coronavirus toegediend kreeg, overleden. Het vaccin kwam voor haar net te laat.

De 83-jarige Rosa woonde in rusthuis Aan de Beverdijk. Op 14 januari kregen zij en de overige bewoners en personeelsleden hun vaccin. "In het rusthuis hing er een euforische sfeer en ook mama keek heel erg uit naar dat vaccin", vertelt haar dochter in Het Belang van Limburg.

Maar een week nadien sloeg het coronavirus toe, terwijl het vaccin nog niet werkzaam was. Na de eerste symptomen volgde een test, die positief was. Ook Rosa's echtgenoot testte positief, samen met 39 andere bewoners van het rusthuis.

Rosa belandde in het ziekenhuis en haar situatie verslechterde. Op 8 februari overleed ze. Haar echtgenoot belandde ook in het ziekenhuis, maar zit nu in de cohorteafdeling van het rusthuis. "Op 28 februari krijgt papa zijn tweede vaccin en is hij nog beter beschermd tegen het virus. Al is het bijzonder jammer dat het vaccin voor mama niet meer heeft kunnen baten", aldus de dochter.