Schoonheidsspecialiste heeft er genoeg van en zet opmerkelijke Covid-tattoo na nieuwe sluiting

door: MRO
Nele Baetens

Nele Baetens baat een schoonheidssalon en een tattooshop uit.  Toen ze haar zaken vorige week vrijdagavond opnieuw moest sluiten, besliste ze een wel heel bijzondere tattoo te zetten. Ze koos voor de tekst '#fuckcovid' op haar onderlip.

Nele is eigenares van het schoonheidssalon Magnifique en van de tattooshop Goons & Queens in Aalter. Net als bij heel veel van haar collega's kwam het nieuws over de nieuwe sluiting ook bij haar hard aan.

"We zagen langs de ene kant wel opnieuw aankomen dat we moesten sluiten, maar langs de andere kant bleven we hopen dat de politici toch hun belofte gingen nakomen dat we mochten openblijven", vertelt Nele aan onze redactie.

Ze deed immers alle nodige investeringen om coronaveilig te kunnen werken. "We volgden alle regels en we hadden ook sneltesten aangekocht zodat we onszelf regelmatig konden testen. Er is overal een CO2-meter aanwezig en we hadden FFP2-maskers aangekocht, zelfs al bleek dit achteraf toch niet nodig."

"In het schoonheidssalon hebben we plexischermen op de nageltafels geplaatst, ook al was dit niet verplicht. We hadden dus enorm ons best gedaan."

De vriend van Nele baat de piercingstudio Impaled uit en dus worden ze beiden opnieuw getroffen door de sluiting. "Toen we woensdag hoorden dat we opnieuw moesten sluiten was mijn vriend heel boos. Ik was vooral heel teleurgesteld."

Nele klopte de laatste dagen voor de sluiting nog heel wat uren en besliste vrijdagavond om '#fuckcovid' op haar lip te tatoeëren. "Vrijdagavond na een lange dag besloot ik dat iets moest tatoeëren over covid."

"Covid heeft heel veel mensen pijn bezorgd. Emotioneel en financieel. Na een jaar merk ik ook bij klanten dat de mensen er echt door zitten. Voor vele klanten maakt het bezoek bij ons een verschil, maar dit bezoek zal nu opnieuw moeten uitgesteld worden."