Schrik voor nieuwe lockdown én gevolgen: "Dan is het land failliet"

door: STS
quarantaine
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Het stijgende aantal coronabesmettingen baart zorgen. Zal het opnieuw tot een piek komen in de ziekenhuizen? In dat geval lijkt een nieuwe lockdown onafwendbaar.

Met meer dan 3.000 nieuwe vastgestelde gevallen per dag gaan de coronacijfers weer de hoogte in. En dan moet de winter nog komen.

Wij vroegen op Facebook aan onze lezers: "Verwacht jij dat er een nieuwe lockdown komt door de stijgende coronabesmettingen?"

"Ja, die komt er zeker, tot onze grote spijt", vreest Betty.

"Nee, die komt er niet meer, het kost te veel geld en dat hebben ze niet meer", denkt Wendy.

"Ik denk niet dat ze zich dit nog kunnen permitteren. Mij gaan ze niet hebben, ik doe niet meer mee. En er zullen er veel zijn hoor", stelt Jurgen.

"Dan is het land failliet! En de politici zie je nu ook in enorme grote groepen. Niets aan de hand dus", schrijft Carina.

"Nee, ik denk niet dat Alexander De Croo dat nog gaat durven invoeren. Zelfs de braafste Belgen blijven die situatie niet slikken, nu we allemaal weten wat de financiële gevolgen van een lockdown zijn", schrijft Martine.

"Waarschijnlijk niet, maar ze zouden het moeten doen. En niet te lang mee wachten. Op tijd indijken. En ja naar mijn mening zijn ze te vroeg geweest met versoepelingen. Ik snap dat ze aan de ene kant niet anders konden vanwege de economie. Maar wat gaat voor: economie of gezondheid van het volk?", schrijft Bart.

"Ik hoop van niet, die ellende heeft nu toch wel lang genoeg geduurd. Als iederéén een beetje zijn verantwoordelijkheid neemt en wat voorzichtig is, moet die lockdown toch kunnen vermeden worden", hoopt Luc.