Steven Van Gucht brengt boodschap van hoop, maar lanceert ook belangrijke oproep

door: MRO
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

De afgelopen week stegen de coronacijfers. Er werden gemiddeld 2.120 besmettingen per dag geregistreerd. Steven Van Gucht brengt een boodschap van hoop, maar lanceert tegelijkertijd een belangrijke oproep.

De Britse variant is meer besmettelijk en zorgt voor ongerustheid. "Uit voorlopige schattingen tot 23 januari bedraagt het aantal besmettingen met de Britse variant zo'n 10 tot 20 procent. Er is nog een grote onzekerheid over deze cijfers."

Steven Van Gucht verklaart de stijgende cijfers. "Het virus zet duidelijk meer en meer druk. Dat komt door een toename in onze contacten, een verhoogde mobiliteit, seizoenseffecten en hogere besmettelijkheid van de nieuwe virusvariant."

De professor benadrukt dat we onze contacten absoluut moeten beperken, maar sluit eveneens af met een boodschap van hoop.

"We kunnen dit counteren met de gekende maatregelen. Iemand die u niet ontmoet heeft, kan u niet besmetten. Ongeacht hoe besmettelijk het virus is. Beperk uw dichte contacten en laat u testen bij milde symptomen."

"Laat ons nu vooral volhouden en indien nodig een tandje bijsteken. Met de komst van de lente en het vaccin zullen onze kansen uiteindelijk keren. 2021 wordt beter dan 2020."